SVL heeft een nieuwe fractievoorzitter

Op 4 september hield Studenten voor Leiden (SVL) haar jaarlijkse nieuwstudiejaarsborrel op de roeivereniging K.S.R.V. Njord. Tijdens dit drukbezochte evenement werden enkele belangrijke aankondigingen gedaan, waaronder de verandering van het fractievoorzitterschap binnen de partij.

Mitchell Wiegand Bruss, die de afgelopen periode met succes de rol van fractievoorzitter heeft vervuld, draagt het stokje over aan Elianne Wijnands. SVL heeft namelijk een maximale termijn voor het fractievoorzitterschap van twee jaar. Wijnands zal hem opvolgen als nieuwe fractievoorzitter. Wijnands heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor belangrijke thema’s zoals klimaat en duurzaamheid, sociale veiligheid en de mentale gezondheid van jongeren. Zij zal de fractie blijven leiden tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2026. Wiegand Bruss blijft actief binnen de partij als raadslid en zal zijn ervaring blijven inzetten voor SVL.

Een ander hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de prijs voor het beste studentinitiatief van het jaar. Net als vorig jaar stond deze prijs centraal in de viering van de betrokkenheid van de studentengemeenschap met de stad. Dit jaar werd de prijs uitgereikt door Annetje Ottow, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Leiden. De prijs ging naar het initiatief T.E.U.N. – wat staat voor Toegankelijk, Eerlijk, Uniek en Noodzakelijk.
Het initiatief is bedacht door Teun Sollie en Paul Frijters en richt zich op het bevorderen van brandveiligheid in studentenhuizen. Door middel van brandcontroles en demonstraties met een rookcontainer, waarin studenten kunnen ervaren hoe het is om door een brandend huis te lopen, zet T.E.U.N. zich in voor bewustwording en preventie van brandongevallen onder studenten. Het initiatief richt zich niet alleen op een uiterst belangrijk thema, maar bereikt studenten ook op een creatieve en effectieve manier.

De avond werd verder gevuld door de aanwezigheid van burgemeester Peter van der Velden, die op enthousiaste wijze op tafel sprong om de menigte toe te spreken en een fles poepel te openen op de leestafel. Van der Velden maakte van de gelegenheid gebruik om de studentengemeenschap te bedanken voor hun energie en betrokkenheid bij de stad, kort voor zijn aanstaande vertrek als burgemeester van Leiden.

Studenten voor Leiden kijkt terug op een succesvolle en feestelijke start van het nieuwe studiejaar en verheugt zich op een nieuw jaar vol uitdagende projecten en politieke betrokkenheid.

Volgende
Volgende

De toekomst van Leiden met lef bepalen